05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пещера почете Св. Георги и празнува подобаващо

06 05 2023 gergyovden

Пещера. Днес е специален ден за християнското общество в град Пещера. В емблематичния параклис „Св. Георги“ беше отслужена Света Божествена литургия за здраве и благочестие на жителите на града. Всяка година по това време вратите на божията обител отварят врати, за да могат християните и мюсюлманите да почетат  Св. Георги.

Снимка : peshteraprim

„Това е мястото на вярата и надеждата, където се пресичат радостта и скръбта, човешкото и божественото…Нека денят на свети Георги ни сплотява и обединява, нека ни прави по-добри и по-смирени хора. Да спазим старите традиции и да посрещнем празника за прослава и радост.„, сподели кметът Йордан Младенов, преди да запали свещ и да се помоли за здраве и успехи със своето семейство.

Снимка : peshteraprim

На пл.“България“ богата фолклорна програма накара сърцата на пещерци да заиграят. Ритъмът на българските народни песни накара десетки да се хванат на хорото в центъра на града. Своите песни изпяха самодейците от  фолклорните състави към читалище „Развитие“ с гл. худ. ръководител Елена Баренска. Гайдите на родопската вокална формация отекнаха в дебрите на близките планини, а песните предизвикаха порив на самочувствие и усещане за принадлежност към род и родина.

Снимка : peshteraprim

По-късно за присъстващите пя популярната Николина Чакардъкова, която не пропусна да поздрави пещерци и техните гости с песента „Свети Георги“. Най-усмихнати и доволни се оказаха малчуганите, чиято територия беше препълнена с игрушки, батути, люлки, стрелбища и атракциони. И всичко това богато „гарнирано“ с аромат на вкусотии, сладкиши и бонбони.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!