02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

80 години ПГХВТ „Ат. Ченгелев“

pghvt at chengelev logo

Пещера.

Уважаеми колеги, скъпи ученици,
Тази година за нашето училище е особено вълнуваща и тържествена, защото е
юбилейна – 80 години от основаването му. Достигнахме почетна възраст, от висотата на която можем да погледнем нашето минало и нашето бъдеще.
В навечерието на патронния празник на училището изказваме искрена благодарност към всички творци на историята на училището ни.
Казват, че училището е като дървото – познава се по плодовете. А плодовете на нашето училище са много. През неговите класни стаи са преминали хиляди ученици. Възпитаниците на Професионалната гимназия „Атанас Ченгелев“, или както е познато – Техникума, се реализират в различни области на живота. Сред тях има висококвалифицирани кадри, добри специалисти, достойни граждани. Те са нашата визитна картичка, нашият отличителен знак.
С годините името на училището се е превърнало в гаранция за добро образование.
Зад успехите стоят творческите усилия и всеотдайният труд на много бивши и настоящи учители, превърнали работата си в призвание. Те са тези, които съхраняват и пренасят във времето духовността, така нужна ни и днес.
Истинското богатство се открива не в това, което имаш, а в това, което си дал. Осемдесет години нашето училище дава най-ценното на своите ученици: знанието. Това го прави богато. Богато с успехите, постигнати от учениците, богато с традициите, които има, богато с личностите, които е подготвило и възпитало.
Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, на всички служители на училището, на всички общественици, допринесли за просперитета на училището, за техните усилия, старание и всеотдайност! Благодаря на всички наши съграждани, които вярваха в нас през трудните години на нашето съществуване и с това допринесоха за възраждането и просперитета на училището! Благодарение на тях училището беше и си остана знаково.
Сърдечни благодарности и на нашите партньори от бизнеса – БИОВЕТ АД, Лазур и КО, ресторантьори, банкери и предприемачи. Без тяхното разбиране и подкрепа училището нямаше да успее да реализира успехите в професионалното образование, нещо, с което особено се гордеем.
В навечерието на 80-годишния юбилей на училището пожелавам на колегите си да вярват в това, което правят в името на своите ученици; на родителите – да бъдат верен наш партньор, а на всички ни – заедно да гледаме в една посока – посоката на успеха!
На нашите възпитаници пожелавам да израстват като личности в родното училище и достойно да заемат мястото си в обществото!
Честит празник! За много години здраве и благоденствие!
директор ПГХВТ „Ат. Ченгелев“ :
Славия Златанова

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!