29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дядо Николай подари родопски костюми на пещерски изпълнители

cplr odk
cplr odk
cplr odk
cplr odk
cplr odk
cplr odk
cplr odk

Пещера. По инициатива на отец Любомир Траянов- архиерейски наместник и със съдействието на кмета Йордан Младенов, 12 родопски костюма ще попълнят гардеробната на артистите от ЦРЛР-ОДК. Добрата новина съобщи за Peshteraprim Руса Каврошилова- директор на възпитателното заведение в Пещера.

„Г-н Младенов запозна Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай с част от изпълнителите и творческите ръководители, взели участие с програма при откриването на новата сграда на  Архиерейското наместничество. След края на официалната част, дядо Николай изказа възхищението си от уменията на децата да пеят и реши да подпомогне тяхното развитие.“, каза Руса Каврошилова.
На свой ред, тя споделя с висшия духовник надеждата си, че с негова помощ може да бъде обогатен част от творческия гардероб на изпълнителите.
„Вече са налице 12 женски родопски костюма. Митрополитът беше възхитен от децата и обеща, че ще ни помага и занапред. В знак на благодарност заснехме видеоклипове за Великденска програма с участието на ТС “ Здравец” , които специално за програмата представиха Родопски танц . В записите участие взе и гайдаря Ангел Узунов. ВФ ”Шарения” заснеха клип на едно от най- известните песнопения “Чистая Дево”.  За младите певици тази нова материя беше истинско предизвикателство, но се справиха отлично!“, сподели Каврошилова.
Сърцатата родопчанка, която вкара нова кръв в сферата на художествената самодейност като разшири дейността и формите на бившия Младежки дом, припомни, че са нужни още носии от фолклорните области на страната, с които възпитаниците да докажат своя професионализъм и да славят Пещера на родни и сцени в чужбина.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!