29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера се проведе работна среща на тема обща и допълнителна подкрепа в училищата и детските градини

sreshta..

Пещера. В мраморната зала на ЦПЛР-ОДК  се състоя работна среща на тема „Приобщаващо образование – условия и ред на предоставяне на обща и допълнителна подкрепа в училищата и детските градини на община Пещера.“

Срещата беше организирана от екипа на ЦПЛР-ОДК със съдействието на Община Пещера и ПГХВТ ,,Атанас Ченгелев”, съобщиха за peshteraprim от културната институция. Лектори бяха Ива Гигова, старши експерт ,,Приобщаващо образование” в РУО Пазарджик и Гергана Колчакова, директор на РЦПППО в областния град, които запознаха учителите и директорите от училищата и детските градини в общината с проблемите и нормативните уредби за обща и допълнителна подкрепа по Наредбата за приобщаващо образование.

 

Под формата на интересна дискусия бяха обсъдени важни проблеми за оформяне на документацията и ефективната работа с деца и ученици, които имат необходимост от допълнителна подкрепа в процеса на образование и възпитание в детските градини и училищата на общината. Представителите на училища и детски градини изказаха своето удовлетворение и благодарност от срещата.

Диана Балканджиева, главен експерт ,,Образование”, благодари на лекторите и на екипа на ЦПЛР-ОДК за ползотворната среща, за добрата координация с екипите на училищата, детските градини и за професионализма,  който води до ефективна и ползотворна работа с децата със специални образователни потребности, към момента 60 на брой, за които се полагат допълнителни грижи в  образователните институции на община Пещера.

Директорът на ЦПЛР- ОДК Руса Каврошилова, изказва своята сърдечна благодарност към Славия Златанова-директор на ПГХВТ „Ат. Ченгелев“, на преподавателите и кулинарите от училището за почерпката на ангажираните във форума. Присъстващите се възползваха от изцяло приготвен, презентиран и сервиран амюз буш от учениците – ресторантьори на ПГХВТ.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!