29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:09, 29 март 20231min

Илия Тончев гостува със своя изложба в ХГ „проф. В. Стайков“

kartina ilya tonchev

Пещера. Изложба „Живопис“ подреди в Художествена галерия ”проф. В. Стайков” художникът Илия Тончев. 33 платна на Илия са изложени в галерийното пространство и разкриват неговия творчески път и израстване. Отличителна черта в творчеството му са красивите пейзажи и абстрактните му композиции.

Снимка : peshteraprim

На откриването присъстваше кметът на община Пещера Йордан Младенов, Елена Рядкова- зам.-кмет, общественици, гости на твореца от Пазарджик, приятели.

Снимка : peshteraprim

Тончев е художник на свободна практика. В артистичната си път е реализирал над 30 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Пазарджик и дузина в страната. Член е на СБХ и група на пазарджишките художници и Клуба на художниците на гр. Пещера.

Снимка : peshteraprim

Експозицията ще остане отворена за посещения до 13 април.

Снимка : peshteraprim

По- късно Младенов публикува свои впечатления от събитието в социалната мрежа :

Скъпи приятели, тази вечер присъствах на откриването на самостоятелната изложба на Илия Тончев. 33 платна живопис радват окото на посетителите и показват собствен и неповторим почерк на твореца. Радвам се, че Пещера е тих пристан на неговото творчество. Пожелавам му много творчески постижения, почитатели и приятели на изкуството му. Гордея се, че сме съвременници на Илия и негови приятели !


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!