29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ще събираме пластмасови бутилки и алуминиеви кенове за автоматични дефибрилатора за първа помощ при сърдечен арест

defibrillator

Пещера. Община Пещера и ЕКОПАК България започват съвместна кампания „Градска рециклиада“ с мисията да спасят природата от стотици тонове отпадъци за да осигурят животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест, като за целта ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест на подходящи обществени места в града.

Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“

Целта, която си поставяме е да увеличим с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година.

При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест на подходящи обществени места в града.  Автоматичните дефибрилатори са често срещани по обществени места в много европейски градове.

От март до декември 2023 г. Община Пещеар и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията.

Искрено вярваме, че с помощта на всички нас – институции, граждани и бизнес, ще постигнем и надминем целите на кампанията. Следете страницата на общината за актуалните събития по тази кампания или вижте тук за повече информация – https://www.ecopack.bg/GR

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!