29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Скоро : Фонтан със светлина и синхронизация с озвучаване ще радва пещерци

fontan remont 2023...

Пещера. Компроментирана хидроизолация, облицовка и пукнатини в стоманобетоновата конструкция, корозия с пробив в тръбната инсталация за водните ефекти във фонтана в центъра на Пещера са причините, които налагат ремонт на водната атракция.

„Общината ще направи цялостно обновяване и ремонт на фонтана и водната каскада, ремонтните дейности започнаха, надявам се скоро площадното пространство да изглежда по един нов, по-приятен и съвременен начин.“, каза Йордан Младенов по повод ремонтните дейности.

Снимка : peshteraprim

Той допълни, че голяма част от облицовката на фонтана е отлепена от основата, вследствие на експлоатацията, както и на това, че е изложен директно на различни атмосферни условия. Младенов подчерта, че е установена значителна корозия с пробив в тръбната инсталация за водните ефекти.

„Всичко описано по горе води до огромни загуби на вода и невъзможност за работа на съоръжението. Съществуващите електрически помпи са с голяма мощност, водещи до неоправдан разход на електроенергия. Липсва и филтрираща система за пречистване на водата.“, каза Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

Градоначалникът коментира, че „С цел следване на съвременните тенденции за изграждане на фонтани, предлагаме да се реконструира сега съществуващият фонтан включващ нова композиция от дюзи, светлина и синхронизация с озвучаване. Съществуващото помпено помещение е необходимо да се разшири, с цел монтиране на филтрираща система и нова помпена група за фонтана, както и система автоматична дезинфекция на водата.“

Снимка : peshteraprim

Очаква се ремонтните дейности да приключат до празника на Пещера- 6 май, и водното съоръжение отново да ни радва и доставя прохлада в горещите летни дни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!