23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Близо до хората : Общината и финансовите предизвикателства пред бюджет 2023

sreshta romi bydzhet 2023......

Пещера. Кметът на Община Пещера провежда поредица работни срещи с представители на граждански организации, общински съветници, администрация и общественици във връзка с бюджет 2023г. Младенов се срещна и дискутира основните приоритети с общинските съветници Борис Гаджев, Севгин Фейзула, председателя на СНЦ „Слънце за всеки“ Юксел Яшаров, членове на общностни съвети и активисти от квартал „Луковица“ и квартал „Пирин“, медиатори, представители на бизнеса и джамийско настоятелство.

Снимка : peshteraprim

„Целта на разговора е да се обсъдят финансовите предизвикателства пред бюджета за настоящата година“, уточни Младенов. Той беше информиран за идентифицирани  основни приоритетни нужди на ромската общност в двата квартала. Като основни проблеми са посочени състоянието на уличната мрежа, водопровод, улична настилка и тротоарни площи.

Снимка : peshteraprim

Предложението е в Бюджет 2023 да се предвидят средства в строителната програма за проектиране, (до)изграждане и реконструкция на съществуващата улична мрежа в кв.“Пирин“, почистване на коритото на реката в местноста „Орешака“, разширяване на гробищния парк и съдействие за събаряне и извозване на строителни отпадъци от Мюслюмански културен център /бившо турско училище/.

„И през тази година продължаваме практиката да предоставяме средства за неотложни текущи ремонти в населените места на общината в кварталите.“, ангажира се Младенов. Самото обсъждане, продължи при сериозен интерес от страна на представителите на граждански организации, квартални и обществени съвети и общественици. Яшаров коментира състоянието в двата пещерски квартала като „много добро“ и посочи проблемите и състоянието на редица ромски квартали в страната за сравнение.

Снимка : peshteraprim

Младенов коментира основните приоритети в бюджет 2023 г., като подчерта, че те са разработени на база прогнози и действия, съобразени с най-ефективните антикризисни мерки. Според градоначалника, „дори във време на криза могат да бъдат приложени добри решения, ако има диалог и взаимно разбиране за развитието и просперитета на общината.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!