26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бяга посреща 3-ти март с трибагреник подреден от децата на ОУ „Христо Ботев“

byaga 3 mart..

Бяга. Учениците от ОУ“Христо Ботев“ в брациговското село Бяга създадоха националното знаме на България в централния парк. Общо триста флагчета обагрени в бяло, зелено и червено, бяха подредени за днешния Национален празник – 3-ти март. С много вълнение и радост в осъществяването на начинанието се включиха над петдесет деца на различна възраст.

Инициативата за събитието е на Читалище „Никола Вапцаров“, а средствата за знамената са предоставени от „Биовет“ АД – гр. Пещера. По този необичаен начин жителите на Бяга показват почит към всички отдали живота си в полза на Отечството и заплатили с вярата и кръвта си свободата на днешна България. Общо триста са флагчетата, които създават едно голямо знаме.
Всеки от цветовете на националния трибагреник е създаден от по сто отделни знаменца. „Благодарим за бързата и навременна реакция на ръководството на „Биовет“АД, което направи възможна нашата идея.“ – каза секретарят на Читалището Димитрия Ламбрева. “ България е общият ни дом, а да помним заветите на предците ни е наше задължение и отговорност.“
Трибагреникът може да бъде видян през целия днешен ден, ако преминавате през центъра на Бяга. Композицията създава усещането за дълго знаме, което се разлюлява при най-малкия повей на вятъра.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!