27 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

32 златни сърца и 32 червени рози белязаха „Златната сватба“ на жители от Пещера

zlatna svatba 2023

Пещера. 32 двойки заедно отпразнуваха своята „Златна сватба“. Тържествената церемония бе организирана от Община Пещера и читалище „Развитие“ и се проведе в реномирано заведение. На влизане в салона празнуващите преминаха по бяла пътека обсипана с цветя под цветна арка.

Снимка: peshteraprim

Двойките доживели заедно този юбилей чуха за втори път тържествения сватбен Менделсонов марш, който ги върна към първия трепет и емоционалното преживяване. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов поднесе своите почитания и поздрави към достолепните двойки.

Снимка: peshteraprim

Той благодари за мъдростта, опита и успехите постигнати по време на съвместното им съжителство. Кметът с вълнение допълни, че „живелите 50 години заедно и спазилите законите на брачния съюз, в единомислие успели да изградят дом и семейство, да осмислят  живота си с децата и внуците, са гордост за Пещера“.

Снимка: peshteraprim

Градоначалникът вдигна наздравица за Многая лета и щастлив семеен живот, след което връчи за спомен уникален личен подарък – златно сърце, червена роза и шампанско на  брачните двойки. Той благодари за това, че именно в Пещера пишат своята семейна история. Уважение към пещерските семейства засвидетелстваха зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галя Стоянова- секретар на Община Пещера и Фаня Иванова- председател на читалището.

Снимка: peshteraprim

Всички се почерпиха с парче от празничната торта, след което настроението и веселбата продължиха с песните на Христо Кидиков и Николай Учкунов. Мил поздрав към юбилярите имаше и от танцьорите от танцовата формация на Елена Баренска.

Снимка: peshteraprim

Някои от кавалерите в залата се сети за старо поверие. На този ден много често се сменят старите брачни халки с нови. В края на краищата пръстите, които са носили тези пръстени, са се променили и златото се е износило. Хрумката предизвика смях и стана повод за още закачки и спомени от младежките години.

Снимка: peshteraprim

За 23-ти път красиви и добри думи бяха изречени за непресъхващата любов между мъжа и жената. Целувка за вярност и подновяването на брачната клетва след половин век заедно беше изключително вълнуващо събитие. Празнуващите се зарекоха, че най-големия урок, който искат да предадат на децата и внуците е те да се подкрепят и да обсъждат винаги нещата, да се трудят и да правят родното си място още по-красиво и удобно място за живот.

Снимка: peshteraprim

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!