29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

32 двойки ще празнуват заедно Златна сватба в Пещера

svatba

Пещера. За 23-ти път Община Пещера и читалище „Развитие“ организират провеждането на празничен ритуал Златна сватба. 32 семейни двойки ще поздрави тази година кметът на Община Пещера Йордан Младенов. Съпрузите започнали съвместния си път преди 50 години, заявили присъствието си за празника са от града. Осем са от Радилово.

Снимка : архив peshteraprim

Под звуците на Мендeлсон в украсената подобаващо зала всички минават през специална цветна арка и бяла пътека, изградена от момичета и момчета от читалището. Двойките, доживели заедно този юбилей, ще получат от Младенов златно сърце, роза, шампанско и паметен адрес в знак на почит и уважение.

Снимка : архив peshteraprim

Церемонията ще продължи с емблематични песни в изпълнение на Христо Кидиков. Поздрав към юбилярите ще поднесат фолклорни формации от читалище „Развитие“.

Снимка : Христо Кидиков архив peshteraprim

Идеята се приема много добре от хората и остава като една от уникалните местни традиции, очаквана всяка година с вълнение от следващите двойки с 50-годишен брак.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!