25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Радилово ще почете подобаващо паметта на св. Теодор Тирон

ikona sv teodor tiron

Радилово. На 17 февруари Православната църква ще отбележи паметта на св. Теодор Тирон. Теодор Тирон  (на гръцки: Θεόδωρος ο Τήρων), наричан също Теодор Амасейски, е християнски светец-воин.

Църква " Св. Теодор Тирон" Радилово
Църква “ Св. Теодор Тирон“ Радилово Снимка : peshteraprim

Жителите на пещерското село Радилово ще присъстват на отслужването на Тържествен молебен по повод храмовия празник. Духовници от Пещерската духовна епархия ще отслужат  Света Божествена Литургия. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов ще почете паметта на  светецът-воин, почитан като великомъченик, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Църква " Св. Теодор Тирон" Радилово
Църква “ Св. Теодор Тирон“ Радилово

Църквата „Свети Теодор Тирон” в село Радилово се сочи като една от най-старите действащи вкопани църкви в Пазарджишкия край. Тя е със статут на паметник на културата от местно значение. След проведените ремонтните дейности извършени с дарения на жителите храмът придоби завършен вид. През 2018г. се навършиха 200 г. от освещаването на божия храм. „Църквата, е културно и духовно средище, събиращо, било в радости, било в тъжни моменти, хората на едно място“, каза кмета Благой Харизанов, който прояви завидна грижа за съвременния облик на божията обител.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!