30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава. Ваканцията свърши

grip

Пазарджик. Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари. Заповедта на директора на здравната инспекция  д-р Димитър Савов е съгласувана с главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев и влиза в сила от утре.

Решението за удължаване срока на грипната епидемия бе взето след анализ на епидемичната обстановка и заседание на Областния щаб за борба с грипа.

За последната седмица  нивата на заболеваемост от грип се запазват високи, макар с лек спад – 296,19 на 10 000 население. Най-много боледуват малките деца, а най-малко – пенсионерите.

Отчита се спад на болните сред учениците.  От утре, 25 януари, се възстановява учебният процес.

Противоепидемичните мерки се запазват – няма планови консултации на здрави бременни жени и деца, профилактични прегледи и задължителни имунизации от личните лекари  и свиждания в болниците и специализирани социални институции.

В детските градини се провежда стриктен ежедневен филтър.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!