26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов: Отдаваме почит и уважение към родителите, защото поддържат живо семейното огнище

hristiansko semeistvo

Пещера. На 21 ноември отбелязваме празника Въведение Богородично. Това е един от 12-те велики християнски празници, еднакво почитани и от православието, и от католицизма. Ден, в който малките деца се въвеждат в храма.

Традицията повелява цялото семейство да отиде на черква, а в дома да се съберат на празнична вечеря.

По повод празника Кметът на общината е публикувал в социалната мрежа поздрав към своите съграждани :

Скъпи приятели,

Днес е Денят на християнското семейство и православна младеж. В семейството се научават първите житейски уроци. То ни дава закрила, любов, надежда, смисъл да продължаваме напред. Укрепва ни и чертае пътя ни.
Отдавам почит и уважение към родителите, защото поддържат живо семейното огнище. Уважавам всеки от семейството, защото пазят ценности и добродетели, които ни правят сплотени и единни.
Радвам се на всяко ново семейство в общината, щастлив съм с детските усмивки. Моля се за здраве на болните, заставам зад всяка идея за помощ към отчаяните. Стремя се да осигуря подкрепа за слабите.
Благодаря на всички съграждани, които почитат добротворството, милосърдието и добротата ежедневно. Прекланям се пред всички, които се стремят да опазят младото поколение от съблазните и изкушенията на модерният свят. Убеден съм, че младите хора ще са бъдещите пазители на вярата и ценностите споделяни от общността.
Днес пожелавам преди всичко здраве и щастливи дни на всеки от вас! Нека запазим вярата. За да я предадем на следващите поколения!
Честит празник !
Йордан Младенов, кмет на Община Пещера

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!