20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:28, 27 октомври 20221min

Известни са имената на участниците отличени в конкурса „Пещерските будители“, наградите се връчват на 1 ноември

konkurs arhiv

Пещера. На първи ноември, Денят на народните будители ще бъдат връчени наградите от третото издание на конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“. Темата, по която работиха над седемдесет участници в надпреварата бе :“Хората от моя роден град“. Най-активни са учениците от прогимназиалните класове на ОУ“П.Р.Славейков“, СУ“Св. Климент Охридски“ и ОУ“Патриарх Евтимий“ в Пещера сочи статистиката.

Много от прогимназистите и гимназистите са се включили и в трите категории на конкурса – писмена работа, фотография и рисунка. „Има интересни снимки, при оценката им се ръководих от качеството на фотографията, както от композицията и свързаността с темата“. – заяви фотографът Драгомир Тетереков, който класира и финалистите в конкурса в раздел „Фотография“. Участниците там бяха от прогимназиален и гимназиален клас.

От общо 15 конкурсни работи се оказа, че имаме две първи места и в двете възрастови групи. Още по – труден бе изборът на победителите в раздел „Рисунка“, където художничката Ивана Петкова, също определи две първи места в прогимназиален курс, две втори в същата категория, както и две трети. Две са и първите места при началния етап. „Заради темата децата тази година са заложили на портрета, има много сполучливи рисунки и това може да се види по време на изложбата, която ще открием с работите на децата в Деня на будителите. Малките художници са изобразили известни личности от града. Става дума за творци и представители на различни видове професии.“ – каза Ивана Петрова.

Най-оспорваната категория бяха писмените работи, където журиращите Цветана Дашинова, Цветана Чучева и Златка Златанова отсяха най-добрите в трите възрастови групи. Това е и категорията където имаше най-много участници от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Препоръката на журито е родителите да не се намесват в работата на децата, защото те са достатъчно интелигентни, за да се справят сами.

Имената на отличените ще бъдат обявени по време на церемонията по връчването на наградите. Събитието ще се състои в ХГ“Проф. Веселин Стайков“, от 11 часа. Освен паричните премии и грамотите децата ще получат и по един екземпляр от алманаха „Осемте хилядолетия на Пещерски край.“ През цялата следваща седмица в гарелията ще бъде експонирана изложбата на участниците в категория „Рисунка“ и категория „Фотография“, а след това ще бъде организирана и пътуваща изложба в училищата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!