08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ментална аритметика ще изучават в пещерско училище

kit akademya

Пещера. Образователният център за деца Академия КИТ провежда цикъл интелектуални обучения за деца в Пловдив, София, Харманли, Смолян, Раковски, Хисаря, Рудозем, Златоград. Академия КИТ вече е и в Пещера с школата си по МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА с любезното съдействие от ръководството на НУ „Михаил Каролиди“

Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика възниква преди повече от 5000 години, а днес се практикува в над 50 страни в целия свят! Пресмятат се аритметически изчисления с помощта на сметало, а после и наум! Ключовото при менталната аритметика е, че развива двете полукълба на мозъка, а използвайки и двете полукълба започва да се случва и следното:

– Децата започват да мислят по-креативно.

– Развиват паметта си, логиката.

– Повишават концентрацията си.

– Подобряват успеваемостта в училище.

Съвместната работа между начално училище „Михаил Каролиди“ и Академия КИТ гр.Пловдив дава възможността на ученици от града да се потопят в света на Менталната аритметика. Всички преподаватели в Академия КИТ преминават специално обучение и са сертифицирани. Те са посветени на работата си в областта на детското развитие.

Тази нова дейност стартира с голям интерес и любопитство от децата от началното училище в града ни с първи урок на 10 октомври 2022г. Малките ученици работят с древното японско сметало абак. Изучават цифрите на това сметало. Упражняват механични упражнения с пръсти, развиват концентрация, внимание, логика, творчество под вещото ръководство на сертифицирания за школата учител Елена Кабова.

На добър час на децата! Успешно преминаване на Първо ниво!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!