16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Заключителната изложба „Крепостта Перистера – минало и настояще“ е в училище „Михаил Куманов“

kumanov deca

Пещера. В начално училище „Михаил Куманов“ в Пещера днес бе открита заключителната изложба „Крепостта Перистера – минало и настояще“, създадена в резултат на конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“. Събитието се състоя във фоайето на третия етаж на училището, в присъствието на всички участници, техните съученици и преподаватели.

„Заради петата вълна на коронавируса откриването на изложбата се забави, но вече можем да се похвалим, че станахме домакини на красивите рисунки и фотографии. Благодарим на ръководството на „Биовет“ АД за опазването на една от най-българските традиции и обещаваме, че ще насърчаваме нашите възпитаници за още по-голяма активност на конкурса, който предстои да се проведе през тази година.“ – заяви директорката Виолета Паева.

„Децата от НУ“Михаил Куманов“ обичат да рисуват, имаме и отличена фотография, вярвам, че наградените деца ще се превърнат в стимул за останалите.“ – допълни тя. „Държа да подчертая и това, че винаги сме получавали съдействие от раководството на „Биовет“ АД и особено голямо бе то по време на двете години с пандемия. “ – каза още Виолета Паева.

Децата бяха подготвили две песни, които изпълниха преди церемонията за връчването на наградите. 

„Деца, очакваме от вас още повече рисунки за третото издание на конкурса, продължавайте да творите и фотографии, защото по този начин развивате своето въображение и не показвате света по-красив.“ – каза Георги Щерев от „Биовет“ АД.

Той връчи на директорката Виолета Паева благодарствена грамота, заради участието на целия педагогически екип в подготовката и осъществяването на конкурса „Пещерските будители“. Г-жа Паева получи сборника с творбите на децата – участници, както и флаш – памет със запис на церемонията по награждаването на децата на крепостта Перистера. Отделно от това бяха осигурени и по десет книжки от първото и второто издание на конкурса, които ще намерят място в училищната библиотека.

Отличени с грамота, книжка и флаш – памет бяха и пет деца от училището. През септември учителите по български език и литература, както и изобразително изкуство ще бъдат поканени отново, за да определят темата на предстоящото през тази година трето издание на конкурса за литература, изобразително изкуство и фотография.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!