20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха второто Детско полицейско управление в пещерско училище

Пещера. 22 ученика от ОУ“П.Р.Славейков“ положиха клетва като доброволци във второто Детско полицейско управление в града. Празникът започна с изпълнение на Химна на формированието изпълнено от ВГ към СУ „Г. Брегов“- Пазарджик с ръководител Зорница Йовчева. Автор на музиката и текста е Михаил Паев от Пещера.

Снимка : peshteraprim

Пред учениците от школото бяха строени редиците на блокът с доброволци, които преминаха успешно през първото „Детско полицейско управление“ , и приемниците, които днес положиха клетва. Гости на празника бяха кметът на града Йордан Младенов, гл.инсп. Камен Калчев- началник на РУ МВР- Пещера, служители от полицейското управление.

Снимка : peshteraprim

Йордан Младенов приветства малките полицаи. Той припомни, че предстои една година богата и разнообразна на дейности и изяви. „Предстоят ви теоритични и практически занимания от които ще придобиете знание и умение за опазване на своя живот и този на приятеите си. Ще придобиете и така необходимото чувство за справедливост“, допълни Младенов.

Снимка : peshteraprim

Гл.инсп. Камен Калчев на свой ред приветства новите полицаи от пещерското училище. Пожела им дързост, умения за справяне в различни ситуации, здраве и много успехи. Той подчерта, че организацията може всячески да разчита на местното РУ.

Снимка : peshteraprim

Директорът на училището Пенка Христоскова пожела успешен старт и увери подрастващото поколение в добрите намерения на учителския екип, който ще работи по осъществяването на програмата. Тя прочете Декларация за партньорство, която подписа заедно с шефа на полицията.

Снимка : peshteraprim

Новоприетите членове на Управлението положиха клетва и получиха от по-големите си съученици в седми клас специалните светлоотразителни жилетки. Инспектор Иван Христев- ръководител на Детско полицейско управление, прочете клетва, която е част от Етичния кодекс. Децата получиха поздрави и пожелания за успех от ст.инсп. Мария Панайотова – областен координнатор по програмата ДПУ.

Снимка : peshteraprim

В края на тържеството участниците се поздравиха и си пожелаха успешна реализация на стартиралата инициатива и бъдещо ползотворно сътрудничество.

Снимка : peshteraprim

Програмата „Детско полицейско управление”(ДПУ) е дългосрочна превантивна програма на Министерството на вътрешните работи, с която се цели да се опази живота, здравето, правата и имуществото на децата, да се формират умения и навици за правилно поведение в различни ситуации, формиране на нетърпимост към престъпните посегателства, понижаване на престъпленията и противообществените прояви, извършвани от деца и срещу деца, както и създаване на гражданска позиция и засилване доверието към полицията и институциите в Р България.

Снимка : peshteraprim

Програмата е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап. Обучението е двугодишно .


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!