06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ТД „Купена“ се разписа на връх Цугшпице

Пещера. Деветима туристи, членове на ТД „Купена“ са се включили в изкачване на връх Цугшпице, с височина 2962 м, съобщи за Peshteraprim Георги Киев – председател на планинарите.

Zugspitze Airview 01.jpg„Това е най-високият връх в Германия. Той се намира в Баварските Алпи, на австрийско-германската граница, провинция Бавария. Любопитно е да се знае, че едва 62 дни от годината са слънчеви. За наше щастие уцелихме отлично време и се насладихме на невероятната гледка.“, каза Киев след завръщането на групата в Пещера.

*Това изкачване е част от инициативите по повод 95-та годишнина от създаването на туристическото дружество в Пещера. По време на престоя си там, пещерците са осъществили среща с побратимения планински клуб “ Челик“ -Смедерево. Проведени са редица разговори за съвместни инициативи, маршрути и изкачвания.

Първото документирано изкачване на върха е осъществено от група, водена от лейтенант Йозеф Наус, на 27 август 1820 г.

*ТД „Купена“ е основано по инициатива на група туристи на 10 октомври 1927г.

В учредителния протокол е записано :

Целта на дружеството ще бъде културно-просветна, да организира пръснатите туристи, да засили у своите членове любов към природата и нейните хубости, ще ратува за пълното физическо и духовно възпитание на членовете си“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!