24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина британската кралица Елизабет Втора

svesht skrub zaguba

Британската кралица Елизабет II почина, съобщиха официално от Бъкингамския дворец.

Кралицата е издъхнала в замъка Балморал, резиденцията на британските монарси в Шотландия.

Кралица бе една от най-емблематичните фигури в световната история. 70-годишното й управление надмина това на всички други британски монарси, но и на повечето световни лидери.

Елизабет II беше омъжена за принц Филип Маунтбатън повече от 73 години. Херцогът на Единбург почина на 9-ти април 2021-ва на 99 години. Двамата имаха четири деца, осем внуци и 12 правнуци.

Принц Чарлз и съпругата му Камила ще останат в Балморал тази нощ и утре ще отпътуват обратно към Лондон, се посочва на официалния сайт на кралското семейство.

По-рано днес беше разпространено официално съобщение, че Елизабет остава под медицинско наблюдение в Балморал, защото лекарите са силно обезпокоени за нейното здраве.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!