02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Областният информационен център ще разяснява за кандидатстване за санирането

lekcya

Пещера. На 2 септември от 10:00ч./ петък/, в Заседателната зала на Общински съвет, ще се проведе среща с потенциални ползватели на европейско финансиране и заинтересовани граждани.  Темата на информационната среща ще бъде  “Подобряване на производствените процеси в предприятията и енергийна ефективност в жилищни и публични сгради“.

Целта на събитието е да се представят на аудиторията възможностите за енергийна ефективност от Европейските структурни и инвестиционни фондове и Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

В първата част от срещите ще бъде предоставена информация относно възможностите за енергийна ефективност от ЕСИФ, които ще включват Програма „Развитие на регионите“ и Програма „Околна среда“.

Във втората част ще бъдат представени актуални процедури от Национален план за възстановяване и устойчивост по мярка „Технологична модернизация“,  „Модернизация на образователна среда”, и „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“.

По Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 основната рамка заложена в програмата са възможностите за енергийна ефективност и устойчиво обновяване на жилищни и обществени сгради.

По Програма „Околна среда“ 2021-2027 ще бъдат представени основните параметри по мярка „Подобряване на качеството на въздуха“, която ще позволява замяна на печки / котли на твърдо гориво с алтернативни източници на отопление в т.ч. слънчеви системи за битова гореща вода.

По мярка „Технологична модернизация“ целта е да се повиши ефективността на производствените процеси, да се постигне по-висока производителност, да се намалят производствените разходи и да се оптимизира производствената верига чрез предоставяне на безвъзмездни средства на МСП.

Процедура „Модернизация на образователна среда” , чиято основна цел е създаване на условия за равен достъп до образование чрез изграждане на благоприятна, включваща, иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене, самоподготовка и подобряване на образователните резултати на децата и учениците.

Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ основен акцент е да се постигне устойчиво енергийно обновяване на държавни и общински сгради, за административно обслужване, сгради за обществено обслужване в областта на културата и изкуството и сгради за спорт.

Лектори в информационните среща ще бъдат Радослав Пешалов /управител на ОИЦ – Пазарджик/ и Радина Пенкова /експерт „Комуникация, информация и логистика“/.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!