29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Удължава се срокът за кандидатстване за финансова подкрепа за микро, малки и средни предприятия

rosen bachvarov

До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова подкрепа за микро, малките и средни предприятия, предоставяна от Националната агенция за приходите, съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров.

По схемата са осигурени общо 156 милиона лева чрез оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, като компаниите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ между 10% и 20% от оборота им от 2019 година за месеците, в които дейността е била ограничена заради пандемията.

Тъй като се очаква обнародването на законови промени, от приходната агенция призовават да се изчака с кандидатстването по програмата. Ако компания има желание да го направи по-рано, ще трябва да бъдат направени по-сериозни проверки, обясни говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

В момента текстовете са за задължения към хазната, а не само за тези, установени при ревизия. Право на помощ имат бизнеси, чиято дейност е изцяло или частично ограничена заради пандемията от Covid-19.

Безвъзмездната помощ може да се използва и за възнаграждения на служителите, обясни още Бъчваров.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!