03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:51, 12 август 20221min

Криминална хроника

police..

Пазарджик. Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествия на автомагистрала „Тракия“ в района на обл. Пазарджик, при която са загинали 46-годишна жена и дете на 12 г., турски граждани. Вчера, 11 август 2022 г., в 8,50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за това, че на 101- и километър на автомагистрала „Тракия“, в района на обл. Пазарджик, е възникнало пътнотранспортно произшествие. Установено е, че лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 52-годишен мъж, турски гражданин, излязъл извън пътното платно и се самозапалил. На място са починали 46-годишната жена и момиче на 12 г., майка и дъщеря. Водачът на автомобила е откаран в болница. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотици. Автомобилът е пътувал в посока гр. София. Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Предстои да бъдат назначени експертизи за установяване на причините.

Пазарджик. Дрехи носещи логото на известни марки са иззети по време на акция проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и колегите им от участък „Изток“ в Пазарджик. По време на полицейските действия са проверени два търговски обекта, намиращи се в пазарджишкия квартал „Изток“. Те са стопанисвани от 22-годишен мъж и 39-годишна жена. Вътре собствениците изложили за продажба различни стоки носещи логото на известни търговски марки. Това обаче било без знанието и съгласието на притежателя на изключителните права на марките за страната. Иззети са общо 163 артикула представляващи спортни комплекти, дънки, тениски. По случаите са образувани досъдебни производства.

Пазарджик. Водач е задържан, след като предизвика леко пътно-транспортно произшествия под въздействието на наркотици. Сигнал за случилото се бил подаден вчера около 22.30ч. На кръстовище в областния град 42-годишен водач на „Мерцедес“ загубил управление над возилото и се блъснал в контейнер за смет. На местопроизшествието пристигнал автопатрул на сектор „Пътна полиция“, който тествал мъжа с дрегер. Пробата се оказала положителна за употреба на наркотици. Шофьорът е задържан в ареста, а по случая се води бързо производство.

Левски. Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 8 август 2022 г. в землището на с. Левски, общ. Панагюрище, непосредствено до главен път II-37, в посока от с. Левски към гр. Панагюрище, неизвестен извършител по непредпазливост е запалил стърнище, вследствие на което е предизвикал пожар в горския фонд – престъпление по чл. 331 ал. 2 от Наказателния кодекс. По досъдебното производство се извършват множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства и др. Предстои да бъдат назначени експертизи – пожаротехническа, оценъчна и др., както и да се установи площта на иглолистната и широколистна гора, която е изгоряла.  Днес, 11 август 2022 г., огънят е бил локализиран. Към момента не са установени умишлени действия за предизвикване на пожара. Първоначалният срок на разследването е двумесечен.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!