04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Александър Сано ще дойде на автокино в Пещера

alksandar sano

Пещера. На 12 август от 21:00 ч. на поляната до параклиса Св. Св. Петър и Павел ще бъде излъчен филмът „Пътят на машината“

Паркирането на автомобилите на мястото на прожекцията ще започне в 20:00 часа, уточняват организаторите на проекта Автокино.

„В Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, които работят в „Кремиковци“. Обединени са от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

На Александър Сано партнират редица утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов.

Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на Виктор Стоянов.

Александър Сано е роден на 2 май 1977 г. в Асеновград.

След като завършва професионална гимназия по мода и облекло, Александър е приет в Софийския университет със специалност Политология. След две години в университета, артистичните му заложби го насочват към НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и той е приет в класа на проф. Боньо Лунгов.

Следват Народен театър „Иван Вазов“, където играе „Дойката“ в пиесата „Ромео и Жулиета“, театър „Сълза и смях“ – ролята на П. Н. Сорин в „Чайка“ на Чехов, СФУМАТО, Театър „Българска армия“ – ролята на Фелис в „Coca-In“ по Тенеси Уилямс и Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“ – ролята на д-р Едгар Волф в „Досадникът“ на Франсис Вебер и „Независим Театър“ – ролята на Лемкин в постановката „Агенти“ по пиесата „Гленгари Глен Рос“ на Дейвид Мамет.

Сано е автор на няколко музикални произведения, пише музика за реклами и театър. Написва музиката към представлението на Касиел Ноа Ашер – „Ане – мъртви градове“. По покана на същата режисьорка и продуцентите от „АгитПроп“ композира музиката към филма „EXIT“. Филмът е част от омнибус от филми, създадени по проект на вестник „Капитал“.

След оттеглянето от музикалната сцена на двамата му „събратя“, Александър Сано (Среброто) продължава успешно своята солова кариера. Следват множество концерти. През 2008 година е поканен и участва на фестивала „Spirit of Bourgas“, организиран от световния музикален тв-канал MTV. Концертирал е на една сцена със световноизвестни звезди като Asian Dub Foundation, Alphaville, Harem и др.

Сано прави актьорския дебют във телевизионния филм „Изневяра“ през 2003 г.

Известен е с няколко роли в киното и телевизията, измежду които са филмите „Тилт“ на режисьора Виктор Чучков-син, „Миграцията на паламуда“ на режисьора Людмил Тодоров, „Лазар“, който е копродукция в България, Франция, Република Македония и Хърватия, „Кербала“ на режисьора Кшищов Лукашевич, „Привличане“ на режисьора Мартин Макариев, „Революция Х“ и „Диви и щастливи“, както и сериалите „Под прикритие“, „Денят на бащата“ и „Ягодова луна“, където си партнира с Радина Боршош.

Международно разпознаване му носи участието в два световно известни сериала, италианският „Gomorrah“ и френският “ „Les bureau des legendes“. За ролята си на „Бохеми“ във филма „В сърцето на машината“ на Мартин Макариев е номиниран на множество международни и български фестивали.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!