27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Търговци от цялата страна са част от шестото издание на Национален фолклорен събор „Свети Константин 2022“

sabor meso

Пещера-Св. Константин. Повече от 40 търговци от цялата страна са част от шестото издание на Национален фолклорен събор „Свети Константин 2022“. И в двата дни на фестивала, посетителите могат да закупят ръчно произведени български стоки, сувенири и храни. За най-малките гости на събитието са предвидени много изненади в детски кътове.

Снимка : peshteraprim

Един от павилионите изглежда по-различно от останалите. Върху месал са подредени курабии, сладки, кексове, в кошница красиво положена върху бали слама са сложени грижливо опаковани самуни хляб. Мирише вкусно а жената зад щанда не спира да кани посетителите да опитат домашните лакомства.

Снимка : peshteraprim
  • Как се казвате ?

Мариана Ганева се казвам.

  • Вие от кой край на страната сте?

От Пещера съм. Но живея в Пловдив.

Снимка : peshteraprim
  • Сама ли приготвяте тези вкусотии? Или предлагате производите на някоя фирма ?

Сама приготвям всичко, което виждате. Семейството ми помага. Дълги години живеехме в Испания. Прибрахме се в България преди две години. Решихме да пробваме да произвеждаме сладкиши, курабии и хляб. Постепенно се превърна в наш бизнес.

  • Как реагират курортистите? По щандовете тук има доста изкушения за всеки вкус.

За втора година излагам пред очите на хората това, което изработвам. Тези, които са пробвали, сега отново са тук за да си купят някоя щърволинка или хляб.

Снимка : peshteraprim
  • Чух, че най-вкусни били сладките във вид на фунийки пълни с крем. Аз помня, че в детството ми тези сладки бяха предпочитани. Каква е тайната за да бъдат вкусни ?

тайната се крие в технологията и продуктите. Всичко е домашно производство. Яйца, масълце, много старание и доза любов при приготвянето. Това е тайната. Да не бързаш да произвеждаш огромни количества. Да е по малко от всичко, но направено както трябва.

  • Кой се спира повече пред вашия щанд? Малките или големите?

Има купувачи от различни възрастови групи. Виждам в очите им любопитство, някои хора си спомнят с носталгия за старите сладки на баба. Други питата за рецептите. Всички обаче са на мнение, че от домашното по-вкусно няма, каквито и да опаковките на купешките сладкиши.

  • Защо в България няма традиция да има малки пекарни. В чужбина такива работилнички са предпочитани от клиентите.

Несигурността на производителите в икономическата ситуация спира всички опити да се прави малък бизнес. Хората нямат доверие. Ток, газ, скъпи ресурси, цени, които непрекъснато се променят…. Това е причината. Мисля, че след време всичко ще се подреди. Тогава може да се мисли за малки бакалии, хлебарници или фурнички.

  • Какво ще пожелаете на пещерци?

Да са все така добри и усмихнати. Да живеят спокойно, да се радват на мир и спокойствие! Да са живи и здрави! И да не забравят да се веселят както подобава!

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!