29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бързи резултати за Сovid-19 в PCR лабораторията на МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzhik

Пазарджик. Случаите на Сovid-19 в страната продължават да се увеличават. Област Пазарджик отново навлезе в жълтата ковид зона, след като заболеваемостта от коронавирусна инфекция достигна до 110 на 100 000 души. Специалистите са категорични, че трябва да се засили тестването на гражданите с грипоподобни симптоми.
МБАЛ-Пазарджик предоставя възможност на всички, които желаят да се тестват за коронавирус. PCR изследванията се извършват в Микробиологичната лаборатория на лечебното заведение чрез съвременна апаратура, която дава бързи и точни резултати.

DSC 0062„Обработката на тестовете за Сovid-19 чрез PCR метод се извършва с модерен апарат за тестване, който е високо чувствителен. Резултатите от взетите проби са готови до два часа, след като ги изследваме, обясни началникът на Микробиологична лаборатория д-р Красимира Петева.

Важно е пробите да се взети поне след 3-4 дни от появата на грипоподобни симптоми, уточни тя. Резултатите чрез PCR тест методика са много по-надеждни от тези на бързите тестове затова ние ги препоръчваме за по-точна диагностика, допълни д-р Петева.

DSC 0052Проби се вземат в манипулационната на PCR лабораторията, която е обособена в отделна сграда до входа на МБАЛ-Пазарджик.

Цената на PCR теста е 85 лева.

Заплащането на изследването се извършва на Регистратурата на болницата до Спешно отделение.

Цената на изследване с бърз антигенен тест е 15лв.

Манипулационната за пробонабиране за PCR изследване работи от понеделник до петък. Проби се вземат от 8 до 11 часа. Резултатите от тестването се получават в рамките на същия ден.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!