29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:56, 26 юли 20221min

Тази вечер в Пещера ще пристигнат Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“ и Групата за народни танци „Кузейин Усаклари”

horo

Пещера. За 6-ти път Община Пещера е организатор, а градът – домакин на VI Международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”. Фестивалът е част от Културния календар на Общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от Европа, а тази година и от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение, незабравима феерия от цвят и ритми.

 

В 6-тия Международен етнокултурен фестивал от 26 до 27 юли 2022, в Пещера ще си дадат среща представителни фолклорни състави от България, Бразилия, Румъния и Турция.

Концертните прояви ще започват във 19: 00 часа, на пл. „България“ 

На 26 юли жителите и гостите на града ще видят изпълненията на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“ от България и Групата за народни танци „Кузейин Усаклари” от Р. Турция.

България – Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“с главен художествен ръководител Мария Кьосева. Фолклорен Танцов Ансамбъл „Дилянка“ гр. Пловдив е създаден през 1992г. от хореографа Мария Кьосева. В ансамбъла танцуват над 100 момичета и момчета, разделени в три групи – подготвителна школа, средна група и младежка формация.

В репертоара на “Дилянка“ са включени танци от всички етнографски области на България. Колоритните костюми и динамика на танците завладяват публиката не само у нас, но и в чужбина. Вече 30 години, ансамбълът е сред най-активните в културния живот на Пловдив. Фолклорният състав „Дилянка“ многократно е бил лауреат на наши и международни фолклорни фестивали. Успешните гастроли на танцьорите включват турнета в Чехия, Полша, Гърция, Белгия, Франция, Италия, Кипър, Дания и много други, от които през годините са получавали многобройни фестивални отличия.

ТУРЦИЯ – Фолклорна танцова група „Кузейин Усаклари“, Анкара, Турция функционира от 2003 г. В социалните им проекти, изпълнявани на принципа на доброволчеството, фолклорните танци и музикалните дейности се използват като специфични средства за развиване на споделен екипен дух и подобряване разбирането за лична и групова отговорност.

Групата за народни танци „Kuzeyin Usaklari“ е международно призната и се радва на топло посрещане по време на многобройни представления и фестивали в Турция и чужбина. Артистите стриктно поддържат имиджа на автентичната турска култура в нейния оригинален вид. Групата за народни танци „Кузейин Усаклари” имаше честта да бъде първото и единствено сдружение за народни танци, участвало във финалите на „Турски талант” през 2011 г., като счупи рекордите по рейтинг в турските телевизии.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!