25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Фирми ще осигуряват работно място на бъдещи висшисти

studenti
Разходите около следването на младежите ще бъдат покривани от държавата

Над 150 работодатели ще могат да сключват договори със студенти, които да работят за тях, след като завършат висше образование. Разходите около следването на младежите ще бъдат покривани от държавата.

Компаниите ще осигурят работно място на бъдещите висшисти след успешното им завършване, а младите хора се задължават да работят във фирмите след дипломирането си.

Работодателите в списъка, одобрен от правителството, са предложени от седем министри – на икономиката и индустрията, на здравеопазването, на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието, на транспорта и съобщенията и на околната среда и водите.

Министърът на здравеопазването е предложил списък с 53 държавни и частни болници със заявен недостиг на медицински сестри. Останалите министерства са включили в предложенията си частни и държавни дружества от цялата страна.

Работодателите са заявили необходимост от 1416 студенти. Освен „Здравни грижи“, търсени са специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Транспортна техника и технологии“, „Машинно инженерство“, „Биотехнологии“, „Металургия“, „Електротехника“, „Железопътна техника“, „Хидростроителство“, „Агрономство“,  „Геодезия“,  „Електротехника“, „Машиностроене“, „Водоснабдяване и канализация“, „Зооинженерство“ и др.

Специалностите, за които могат да се сключват договори, се утвърждават от министъра на образованието и науката.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!