25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С концерт в Художествената галерия започват акцентите от Програма „Лято 2022“- Пещера

Peshtera

Пещера. Концертът “ Картини от Астор Пиацола“ в изпълнение на виртуозните музиканти Калоян Куманов- акордеон, Ралица Ботева- пиано и Виктория Каридова- цигулка ще започне в 18:00ч. в ХГ „Проф. Веселин Стайков“. Жителите и гостите на града ще се потопят в света на аржентинското  танго. Проявата е част от програмата „Лято 2022“, която ще продължи през месеците юли и август, е включена в културнте пазници на Община Пещера.

На 30 юли / четвъртък/ ще се проведе Международно автомобилно състезание за ретро автомобили Ypres to Istanbul Challenge 2022. В 09:50 ч. първият от участниците ще стартира по пътя за с. Свети Константин, който ще бъде затворен от полицията (от 09:00 ч. до 11:00 ч.) в рамките на 3 км над Пещера. След връщане от Велинград, участниците в шоуто ще паркират своите автомобили на пл. „България“ от 15:00ч. до около 16:00ч. Сред участващите превозни средства има четири автомобила Бентли от 20-те и 30-те години на ХХ век. Присъстващите ще видят 3 автомобила Форд от 30-те години, Порше от 60-те и 70-те години, както и други уникални ретро автомобила. Състезанието се провежда от британската организация Rally The Globe. Съорганизатор  е АСК „Пещера“.

Проявите ще продължат на 13 юли в ХГ „Проф. Веселин Стайков“, където ще бъдат изложени творби на художници от НХГ „Цанко Лавренов“.

За 15 юли на крепост „Перистера“ е предвидена театралната постановка „Самодива“ по Ран Босилек.

На пл.“България“ ще се проведе Международен етнокултурен фестивал. Шестото издание на „Културата на бъдещето и бъдещето на културата“ ще се проведе на 27 и 28 юли. В двата дни ще гостуват фолклорни групи от Аржентина, Бразилия, Турция, Румъния и Грузия.

VI Национален  събор на народното творчество ще бъде на 30 и 31 юли на сцената на с. Свети Константин – над Пещера.

Пътуващо лятно кино ще гостува в Пещера. На 11 август на пл.“България“ ще бъде прожектиран нашумелия филм „Петя на моята Петя.“ На 12 август на поляната до параклиса „Св Св Апостоли Петър и Павел“ ще бъде излъчен филмът, който променя представите за българското кино – „Пътят на машината“.

Изложбата на снимки от Пещера дело на Драгомир Тетереков ще бъде експонирана в залата на Художествената галерия на 24 август.

На 31 август, на крепост „Перистера“ ще бъде играна постановката „Буря“ по Уйлям Шекспир. Представлението е дело на актьорите от ДТ „Любомир Кабакчиев“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!