19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Президентът обяви край на консултациите

prezidentstvo

София. Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната групи на партия „Възраждане“ в рамките на консултациите за съставяне на ново правителство.

По-рано днес държавният глава разговаря с депутати от „Има такъв народ“ и от „Демократична България“.

„Много е важно управлението на една съвременна европейска държава да се базира както на нови идеи, но и на политически опит. Изисква всяка политическа сила да може да отстоява своите виждания за България, но и да има необходимата коалиционна култура и да прави компромиси…За обществото е важно да знае вашата оценка за политическата обстановка към момента и за вашето виждане дали това Народно събрание има потенциал да създаде ново управленско мнозинство и по-какви механизми това може да се случи“, заяви в началото на срещата Радев.

От своя страна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов благодари за бързите действия на президента с оглед на консултациите:

„Основният и най-бърз начин за преодоляване на тази криза, която е предизвикана до огромна степен от действията и бездействията на настоящия кабинет, са предсрочните избори – колкото по-скоро, толкова по-добре“.

Президентът обяви още, че с днешната среща с групата на „Възраждане“ цикълът от консултации е приключил: „Предстои връчване на мандат на първата политическа сила“.

От парламентарната група на „Продължаваме промяната“ вчера заявиха, че техни представители няма да дойдат за консултациите, които бяха насрочени от президента за 13 часа в понеделник.

От ПП съобщиха още, че ще търсят възможности за насрочване на консултации при президента, след като приключи посещението на държавния глава в Мадрид. Радев заминава на срещата на върха на НАТО утре. Форумът ще продължи до 30 юни.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!