03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:38, 24 май 20221min

24 май : Най-хубавият и слънчев български празник в Пещера

24 may......

Пещера. Ученици от 7 училища, преподаватели, граждани, общественици и гости на града се събраха за да почетат силата на просветата, да се преклонят пред магическата мощ на словото, защото 24 май е славен и възторжен ден.

Снимка : peshteraprim

Начело на строените възпитаници на пещерските школа бяха знаменосците и техните асистенти, носещи гордите училищни знамена.

Йордан Младенов поздрави десетките хора дошли за да видят талантливите деца на Пещера, изявените учители и деятели на културата.

Снимка : peshteraprim

“ 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от най-светлите български празници, символ на достойнство, традиция, духовност и тържественост.  В този свят ден, прекланяйки се пред звуците на безсмъртния химн „Върви, народе възродени…”, се чувстваме истински българи, без значение къде се намираме, независимо от тежкото време, в което живеем. Свеждаме глави в дълбок поклон пред великото дело на Кирил и Методий и изказваме уважението и почитта си към дейците на образованието, науката, културата и изкуството, които изпълняват  с достойнство отговорната мисия да отстояват постиженията на славната българска история, но и да градят бъдещето на идните поколения! Обръщам се с огромен респект към всички Вас и Ви благодаря за търпението, неуморния труд и несломимия дух, с които водите нашите деца по пътя на знанието! Бъдете здрави и благословени! Честит празник!“ , каза Младенов, като не пропусна да отдаде заслужено място на заслужили преподаватели, деятели на културата, читалищни дейци от Пещера, Радилово, К. Димитриево.

Снимка : peshteraprim

Малко по- късно на сцената се качиха успешните учители за да получат от градоначалника грамоти за постигнатите отлични резултати в клас, състезания и олимпиади на своите ученици. Тържеството продължи с награждаване на културни дейци.

Снимка : peshteraprim

За втора година Кметът  връчи приз „Учител на годината за община Пещера“. След направени номинации от пещерските школа, носител на наградата стана Анастасия Мераклиева отт СУ „Св. Кл. Охридски“, която получи грамота, плакет и парична награда. Наградата бе присъдена за цялостен принос към образователната система, задълбочената професионална подготовка, постигнатите високи резултати в педагогическата дейност.

Снимка : peshteraprim

За цялостен принос в областта на културата, литературата  и журналистиката с грамота бе удостоена Цветана Чучева- дългогодишен редактор на вестник „Родопска искра“.

Снимка : peshteraprim

Последва празничен концерт с участието на възпитаници на училищата в общината.

Снимка : peshteraprim

Събитието се проведе под охранителните действия на малчуганите от „Детско полицейско управление“ към СУ „Св. Кл. Охридски“. Тематични стихове и песни изпълниха деца от пещерските школа.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!