03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:47, 24 май 20221min

Днешният празник ни изпълва с национална гордост и самочувствие, написа Младенов

svetite bratya bg azbuka

Пещера. Йордан Младенов честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Кметът публикува на страницата си във Фейсбук своето приветствие :

Йордан Младенов
Кмет на Община Пещера
„Мили ученици, уважаеми учители, читалищни и културни дейци,
Скъпи съграждани,
Днес се прекланяме пред святото дело на братята Кирил и Методий, на техните ученици и последователи. Онези, които ни завещаха светлината на словото и предначертаха пътя на България и на всички славянски народи към знание и просперитет.
Днешният празник ни изпълва с национална гордост и самочувствие. Живеем в трудно и отговорно време, време на научни открития и бързо променящ се свят, в който най-ценният ресурс се оказва знанието.
Уважаеми съвременни деятели и пазители на българската духовност и култура- скъпи учители, учени, дейци на културата, изкуствата, библиотечни, музейни и читалищни дейци, бранители на духовността, днес Ви изказваме нашата огромна благодарност за обичта, за отдадеността, за грижите, които полагате за нашите деца. Ние сме Ви поверили най-ценното – децата си, бъдещето на нашия прекрасен град.
Скъпи деца, продължавайте да ни радвате с трайни знания и успехи, с които да прославяте своето училище. Нека вашите родители имат много поводи да се гордеят с вас.
Пожелавам на всички много здраве, одухотвореност, енергия и плам, за да пребъде святото дело на Кирил и Методий.
Честит празник !“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!