26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:20, 13 май 20221min

Дъждовен период от утре

duzhd

В България настъпва дъждовен период от този уикенд, който ще продължи до 58 часа, коментира днес пред Би Ти Ви климатологът проф. Георги Рачев. Той допълни, че през страната ще премине студен фронт и в събота след обяд ще навлезе по-хладна въздушна маса.

В следобедните часове утре и особено в неделя и понеделник ще превали и прегърми. Първоначално валежите ще са повече в Западна Българи, а от неделя нататък ще бъде засегната и източната част на страната.

„Валежите ще са с летен и петнист характер“, уточни проф. Рачев. Той допълни, че минималните температури рано сутрин все още са доста ниски.

Климатологът посочва, че като цяла тази година в страната валежите са малко. „Имаме крещяща нужда от дъжд, защото Сандански, този топъл южен град, е изпълнил едва 30% от месечната си норма. На другите места е още по-сухо“, поясни Рачев.

 

 

 

 

 

Източник :/ https://www.dnevnik.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!