25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изпълнители от цяла България заминават на събора „Балкан фолк“

carevec veliko tarnovo

Старопланинският събор „Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни състави и изпълнители от цяла България. Повече от 1500 певци, музиканти и танцьори ще излязат на сцената на летния театър в града за фестивала от днес до неделя.

Пъстротата на българската народна музика и танци отново събира състави от цяла България във Велико Търново, заяви Калоян Николов, председател на Старопланински събор „Балкан фолк“ и президент на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, под чиято егида се провежда събитието:

„Старопланинския събор го провеждаме за 25-а година. Участват около 200 групи. Очакваме вече социалната дистанция да бъде скъсена. Трудно е да се каже, че изцяло са живи българските традиции, но много хора се стараят да ги опазват“.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg

 

На събора ще гостуват формации от Черна гора и Индия. Концертите са в летния театър във Велико Търново в следобедите часов от петък до неделя. Съпътстващи събития са XII Национален шампионат „Еврофолк” и VII Световна купа по фолклор.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!