20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва изплащането на пенсиите

pensioner
Изплащането на пенсиите за месец май ще се извършва между 9-о и 20-о число на месеца

Заради трите почивни дни за Гергьовден – 6 май, редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Пенсионерите, които получават парите си по банков път обаче вече са ги получили.

Едновременно с пенсиите отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. 

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!