29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха конкурса „Евровизия“

scena koncert

Започна 66-то ежегодно издание на едноименния песенен конкурс Евровизия. Той се провежда  в Пала Алпитур, Торино. Песенният конкурс ще се състои от два полуфинала на 10 май и 12 май и финал на 14 май 2022 г.

Въпреки валежите всички участници преминаха през тюркоазения килим, представяйки песните си. Те ще ги изпълнят на голямата сцена на Олимпийския дворец в Торино. В конкурса участват 40 страни. България ще бъде представена от групата Intelligent Music Project, с песента Intention. В състава са Рони Ромеро, Стоян Янкулов – Стунджи и Бисер Иванов, а в направата на парчето е участвал и барабанистът на „Тото“ Саймън Филипс.

Те ще се представят на първия полуфинал на конкурса, който предстои на 10 май и само 17 страни ще участват в него. Италия и Франция също ще се включват в гласуването. Първоначално Русия е трябвала да участва във втората половина на първия полуфинал, но бива изключена от състезанието поради руската инвазия в Украйна.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!