26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриват паметник на Шарл Азнавур във Варна

sharl-aznavur

Фондация „Азнавур“ и Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна подготвят пищна церемония по откриването на монумент, посветен на великия артист, филантроп, писател, дипломат, благодетел за Родината и народа си, посланика на мира – Шарл Азнавур.  „Каним всички да споделите вълнението, вдъхновението и еуфорията, свързани с този проект, чието начало бе поставено преди година. Усърдната работа на български инициативен комитет доведе до подписване меморандум между Фондация „Азнавур“ и AGBU Варна и днес резултатите са факт“, посочват организаторите. Церемонията започва на 10 май в „Галерия Графит“ с откриването на съпътстващата фотоизложба, събрала съкровени моменти от личния и професионален живот на Маестрото. Кадрите са предоставени от личния архив на семейство Азнавур и Фондация „Азнавур“. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 30 май, когато на площад „Съединение“, в сърцето на Варна, е официалното откриване на монумента на Шарл Азнавур. Композицията  е дело на скулптора Красимир Ангелов.

Шарл Азнавур – 70-годишна кариера, глас, шансон, мелодия, 200 милиона продадени албума, 1400 песни, 90 филма, 294 албума хиляди концерти в над 90 държави и лайв пърформанси на 9 езика. Той е първият френско-арменски изпълнител със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Неговата „She” е включена в саундтрака на блокбъстъра „Notting Hill”, а хитовете „La Mamma”, „La Bohème”, „Paris Au Mois D’aout”, „Tous les visages de l’amour”, „Et Moi Dans Mon Coin” и много други звучат по цял свят.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!