29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ралица Симеонова хвърли оставка

podpis

Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова обяви с пост във фейсбук, че подава оставка.

От май до декември 2021 г. Симеонова заемаше длъжността началник на политическия кабинет на служебния министър-председател Стефан Янев, който беше освободен от поста министър на отбраната от парламента във вторник.

„Официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, заявява Симеонова.

„Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики“, пише още Ралица Симеонова.

Не знам защо все още говорим за национална политика, посочва Симеонова. По думите й осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. „И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят“, посочва Симеонова.

Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност, завършва поста на Ралица Симеонова.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!