03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Филмът за Боян Петров с премиера по HBO на 3 март

film

Специалната телевизионна премиера по HBO за националния празник 3 март е филмът на Поли Генчева за Боян Петров – „Отново съм тук“.

Снимка : telegraph.bg

По-късно през март филмът ще е достъпен за гледане в 12 европейски държави в платформата HBO Max. Точно 3 месеца след появата си на голям екран, документалната лента ще достигне до по-широка аудитория.

Лентата проследява живота на Боян Петров от дните, когато едва не загуби живота си при катастрофа в Кресненското дефиле през 2016-та,  до трагичния инцидент под Шиша Пангма, който се оказва последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва след 3 май 2018 г. и – въпреки безпрецедентната спасителна акция по въздух и земя между Непал, Китай и България – не е открит.

Режисьорът Поли Генчева намира всички участници от експедицията, за да направи интервюта с алпинистите и да покаже невиждани от българската публика кадри. Пред Телеграф тя заяви: „много време ми отне да разсъждавам защо Боян си тръгна без време. Впоследствие осъзнах, че той всъщност е изпълнил мисията си. Мисията му беше да вдъхновява. Той вдъхновяваше България“.  Работата по лентата отнема на екипа повече от пет години.

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!