24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Инсталации за компостиране на отпадъци започват да работят във Велинград

otpadaci zavod

Велинград. Във Велинград започват работа инсталациите за третиране на смесени битови отпадъци и тяхното компостиране. Отпадъците ще бъдат събрани от общините Велинград и Ракитово.

Капацитетът на модерната инсталация е 14 000 тона годишно смесени битови отпадъци

След като заработи на пълни обороти се очаква да бъдат отделени над 5000 тона ресурси (хартия, пластмаса, стъкло и метали), които да бъдат рециклират.

Проектът за изграждане на такъв тип инсталация стартира още през 2018 г. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“. Общата стойност на проекта е приблизително 9,9 млн. лв. (9 673 936.00 лв), а собственото финансиране, осигурено от 2-те общини, е 2,5 милиона лв.

От община Велинград предупредиха гражданите да не изхвърлят строителни отпадъци на нерегламентирани места, защото по този начин ще застрашат функционирането на инсталациите за компостиране.

 

 

 

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!