20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Covid леглата в МБАЛ-Пазарджик са заети

covid leglo

Пазарджик. Обстановката в пазарджишката многопрофилна болница е усложнена. Всички Covid легла са заети.

Заети са и леглата за лечение на инсулт, каза директорът на здравното заведение д-р Красимир Темнилов:

„Болницата е пълна, нямаме свободни легла. При нас не се усеща спад на вълната. Доста от колегите и те са болни. Преди имахме възможност да разкриваме легла, но сега няма кой да се грижи. Даже мислим да затворим урологията и да вземем персонал от медсестри и лекари и да ги насочим към Covid структурите.

Не трябва да страдат и другите, защото ето за инсултите леглата са запълнени. В неврохирургията, където сме преместили неврологията, тъй като Covid реанимацията е на тяхно място и работим с по-малък брой легла и ги пренасочваме към Панагюрище. На друго място нямат разкрита пътека за инсулти. Доколкото разбрах и там вече са пълни. Този вид заболявания също трябва да ги лекуваме“.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!