16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Премиера на „Януари“ в Пазарджишкия театър

teatur

Пазарджик. Драматично-куклен театър „Константин Величков“ тази седмица ще представи дългоочаквана премиера. Самото споменаване на автора и името на пиесата, поставена  преди няколко десетилетия в Пазарджик, след сложни перипетии и категорични резерви и опити за спиране на постановъчния процес от страна на тогавашния Комитет за култура, а след това играна на многобройни театрални сцени в страната, се превръща в емблема за творчески дух и морални послания.

Сюжет, поверия, музика и дестващи лица са взети от българския северозапад, но разкриват картина, в която обикновените хора се повдигат на пръсти, за да надникнат отвъд пъртините в опит да разчетат събитията, записани в белите преспи на зимата.

Режисьор на спектакъла е Крум Филипов.  Сценографията е на Величка Джамбазова, а музиката – на Мира Искърова. В ролята на Ангел гостува известният театрален и филмов актьор Любен Чаталов.

Премиерата на „Януари“ от Йордан Радичков е на 9, а след това и на 16 февруари. 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!