29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:45, 7 февруари 20221min

Криминална хроника

police..

Пазарджик-Велинград. Две досъдебни производства и три преписки са образувани в резултат на съвместни проверки извършени от служители на РУ-Велинград и РЗИ-Пазарджик. Действията са относно спазване на противоепидемични мерки, въведени през миналата седмица след заседанието на Областния щаб за борба с COVID 19 в гр.Пазарджик. Инспекциите са обхванали питейни и увеселителни заведения на територията на Велинград. Установено е, че след крайния час фиксиран в  Заповедта на Директора на РЗИ-Пазарджик в работен режим са два нощни клуба, два ресторанта и една таверна. В резултат на съвместните проверки, на установените факти и обстоятелства са образувани две досъдебни производства и три преписки, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

Велинград-Варвара. Две жени са пострадали при пътен инцидент вчера на пътя Варвара-Велинград. Сигнал за случилото се бил подаден вчера преди обед в РУ-Септември. На завой 18-годишна жена от Пазарджик загубила управлението над лек автомобил „Рено“ и навлязла в лентата за насрещно движение. Там се блъснала в движещ се насреща товарен влекач с ремарке „Волво“, управляван от 49-годишен мъж от Казанлък. В резултат на сблъсъка са пострадали две млади жени пътуващи в леката кола съответно на 18 и 20 години и двете от областния град. Те били транспортирани и настанени в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Изясняват се причините довели до катастрофата, по случая е образувано досъдебно производство.

Ракитово. Непълнолетен разбил три кафе-автомата и извършил кражби от тях е установен и задържан от служители на полицейския участък в Ракитово. В края на януари до първите дни на февруари в Костандово били регистрирани три идентични кражби. Неизвестен апаш разбил три кафе-автомата, притежавани от различни собственици, след което обрал наличните монети в тях на обща стойност от около 160 лева. В резултат на извършеното разследване от служители на полицейския участък в Ракитово скоро бил установен извършителя. Оказало се, че той е 15-годишен тийнейджър от новозагорското село Баня. Непълнолетният е задържан, а с него работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Панагюрище. По време на рутинна проверка автопатрул при РУ-Панагюрище спрял лек автомобил „Волво“. Негов водач бил 34-годишен панагюрец, който бил тестван с дрегер. В резултат на това уредът отчел 1.57 промила концентрация на алкохол. Образувано е бързо производство.

 

Пещера.  53-годишен жител на Пещера е бил спрян за проверка на една от улиците в града. Униформените извършили рутинни действия, последвал алкотест. Тук дрегерът отчел 2.36 промила. Образувано е бързо производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!