29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В областта: От началото на 2022г. – 32 бебета, 19 момчета и 13 момичета

mbal pazardzhik

Пазарджик. Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Деня на родилната помощ.

От началото на 2022 година в отделението на бял свят са се появили 32 новородени, от които 19 момчета и 13 момичета. 600 са бебетата, родени в МБАЛ-Пазарджик през 2021г. От тях 309 са момченца, а 291 са момиченцата.

Отделението по Акушерство и гинекология отбеляза професионалния си празник със скромно тържество.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужиха енорийския свещеник отец Димитър Христев и отец Стефан Йорданов. В празничния ритуал „миене на ръце“ се включи 33-годишната родилка Анета Прокопова, която само преди ден роди своята дъщеричка Йоанна. Тя символично изми ръцете на началника на АГ отделението д-р Илиян Траянов и старшата акушерка Стефка Танева.1

В ритуала се включи и операционната акушерка Виолета Петрова, която беше избрана за Акушерка на 2021година. Много здраве и още по-големи професионални успехи и пожела старшата акушерка Стефка Танева. Лесно да се раждат бебетата през 2022г си пожела началникът на отделението д-р Илиян Траянов. „АГО на МБАЛ-Пазарджик бележи ръст в раждаемостта, което е най-точния критерий за добрата работа и за доверието на пациентите“, отбеляза д-р Траянов.

Той пожела на всички работещи в АГО и Неонатологично отделение здраве в семействата, защото това е най-важното и да продължават да са все така отдадени на работата и професията, която е много тежка. „Когато се работи със сърце работата не само, че не натоварва, но и носи много позитивни емоции, които ние всеки ден изпитваме с раждането на нов живот. Бъдете здрави, бъдете благословени и нека тази година да е по-спокойна и по-успешна за всички в цялата болница“, пожела още д-р Илиян Траянов.

Началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова също поздрави всички колеги от двете отделения. Тя благодари и на всички майки, които са избрали да родят своите деца в МБАЛ-Пазарджик. Д-р Пиронова обеща да продължават да се грижат с много обич и все така добре за новородените. Най-малкото бебе родено и спасено от екипите на двете отделения е Исус, който се ражда на 6 октомври 2021г в 26-та гестационна седмица и тежи при раждането си едва 850гр. За него в Неонатологично отделение се борят в продължение на 2 месеца.DSC 0165

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов определи 21 януари като ден на новия живот. Той подчерта, че резултатите на Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологично отделение говорят за това, че областната болница в Пазарджик заема водещо място не само в област Пазарджик, но и в страната. „Стараем се да закупуваме все по-нова апаратура и привличаме нови специалисти. Благодаря Ви за вашата работа. Пожелавам ви повече здрави бебета. Бъдете здрави и амбициозни и продължавайте да носите радост на много семейства“, каза в приветствието си д-р Темнилов.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!