24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хебър е четвъртфиналист за Купа България

volleyball

Пазарджик. Волейболистите на Хебър Пазарджик започнаха по най-добрият начин пътя си в турнира за Купа България. Родният шампион се наложи като домакин над Добруджа 07 Добрич с 3:0 (25:21, 25:21, 29:27) в мач от 1/8-финалите, който се игра в зала „Васил Левски“, съобщи Bgvolleyball.com.

Така „тигрите“ продължават на четвъртфинали, където ще срещнат състава на Дунав Русе, който отстрани Ботев Луковит с 3:0 гейма. Финалната фаза на турнира ще се проведе в зала „Младост“ в Бургас, като четвъртфиналите са насрочени за 29 януари, полфиналите за 30 януари, а спорът за трофея ще се играе на 31 януари. Хебър не допусна изненади срещу миналогодишният финалист за Купата и затвори мача в три гейма. Гостите се опитаха максимално да окажат съпротива, но срещу класата на шампионите нямаха особено големи шансове, като единствено интрига имаше в третата част.

Стартът на първия гейм бе равностоен, като оспорваност имаше до равенството 17:17. След това Хебър се откъсна и наложи волята си. Във втората част домакините диктуваха изцяло развоя. В третата част добруджанци отново се надигнаха и показаха възможности, като се получиха напрегнати минути и завързана игра докрай. Добричлии поведоха с 24:22, но изпуснаха два геймбола за спечелване на гейма.

Хебър за пореден път показа класата си в трудни моменти, като изравни при 24:24. В решителните мигове нервите на гостите не издържаха, Хебър затвори гейма с 29:27 и записа крайното 3:0. Реализатор за победата на Хебър бе Якопо Масари с 18 точки (1 ас). Тодор Алексиев завърши с 12 точки. За Добруджа Георги Михалев бе най-резултатен с 16 точки.

Другите резултати:

Дея спорт – Сливнишки герой – 3:0
Славия – Левски – 0:3
Раковски – Монтана – 0:3
Пирин – Марек – 3:0
Източник : / https://bnr.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!