26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера чистят стълбовете от залепени обяви и реклами

pochistvane stulbove

Пещера. В града започна акция за почистване на улични стълбове от нерегламентирано налепени върху тях обяви, рекламни бележки и некролози. Такива ще бъдат сваляни от служители на ОП“ЧПОИ“ и от стъблата на дърветата, уточни за Peshteraprim Георги Смилянов- управител на фирмата. „Започнахме от централната градска част и поетапно ще се предвижваме към крайните квартали на Пещера“, допълни Смилянов.

Идеята е на кмета на Общината Йордан Младенов, който твърдо е решил да промени навиците на нарушителите на Наредбата за обществения ред, чистотата и специализирана закрила на деца на обществени места. Градоначалникът е убеден, че след няколко почиствания на едно и също място, „подателите” на обяви ще избягват да ги лепят на същото място и така улиците ще стават по-приветливи.

Младенов е наредил на ресорни служители в администрацията да осъществят контакти по написаните телефони на обявите и да предупредят, че за подобен род прояви е предвидена глоба от 50 до 500 лв. за всеки дръзнал да лепи на забранени места. Общинската Наредба за рекламната дейност на физически и юридически лица, забранява  разлепването на афиши, плакати, листовки, некролози и други информационни елементи по стълбовете на уличното осветление, електропреносната и електроразпределителна мрежа, автобусни спирки, контейнерите за събиране на твърди битови отпадъци, фасади на сгради, огради на строителни обекти, върху дървета и едроразмерна растителност, табла със електроразпределителна, телекомуникационна, газопреносна и друга апаратура, както и на всякакви други непредвидени за целта места.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!