29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хосе Карерас получи Почетния знак на президента

radev kareras ocheten znak na prezidenta

Световноизвестният тенор Хосе Карерас, който е в България и ще участва утре вечер в спектакъла „Opera D’Amorе“, беше удостоен с Почетния знак на президента.

Един от най-великите изпълнители на всички времена, спечелил световно уважение и признание – Хосе Карерас, получи Почетения знак на президента за изключителни постижения при отстояването на културната кауза и доховността.

„Уважаеми маестро Карерас, приемете това отличие като израз на благодарност и признателност на нашето общество за вашите незабравими изяви на българската сцена, за приятелските ви чувства към нашата страна. За вашата подкрепа на младите български талантливи изпълнители.“

Утре вечер Хосе Карерас ще бъде специален гост на „Opera D’Amorе“. Спектакълът ще потопи публиката в най-красивата оперна музика написана за любовта, съчетавайки сцени от класическата опера с модерна музикална и визуална среда. Хосе Карерас прие отличието от президента с благодарност от държава, с която е свързан заради българските зипълнители, с които е бил на една сцена“.

Хосе Карерас
„Първият път, когато дойдох в България, в София, беше през 1990 година за отбелязването на рождения ден на един много специален човек и велик творец – Николай Гяуров. Събрахме се тогава, за да отбележим рождения му ден с концерт. След това имах възможност да пея на една сцена с много други български и творци. Трогнат съм и съм щастлив! Честита Коледа и чудесна Нова 2022 година на всички!

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!