25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:47, 7 декември 20211min

Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 47-ото НС

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание преди да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Днес държавният глава ще разговаря поотделно с три от формациите в новия парламент.

„Провеждаме третия цикъл консултации за съставяне на правителство тази година. Надявам се да бъде последен“, каза президентът Румен Радев по време на вчерашните си отделни срещи с представители на „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП:
 „Очакванията на обществото ни са за редовно правителсто“.
Пръви на днешните разговори на „Дондуков“,2 са от парламентарната група на „Има такъв народ“ – една от четирите партии в евентуален бъдещ коалиционен кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. От „Има такъв народ“ декларираха, че ще работят за съставяне на правителство, потвърди го след изборите и лидерът на партията Слави Трифонов: „Защото на България й е необходимо правителство, което е в страни и е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години“.
Има ли надежда за стабилно управленско мнозинство? Отговор на този въпрос се очаква и от обединението „Демократична България“, чиито представители ще бъдат втори на днешните консултации при президента. Формацията преговаря за участие в бъдещ кабинет. Председателят на парламентарната група Христо Иванов: „Ние ще дадем своя принос за съставяне и излъчване на правителство. Как точно ще го направим, зависи от преговорите. Освен отстояването на нашите приоритети, на програмите, които имаме, е добре да си спомняме понякога, че можем да помогнем, правейки крачка настрани, ако не и назад“.
Последната среща на президента в рамките на политическите консултации е с представителите на „Възраждане“. Председателят на групата Костадин Костадинов: „Запчова да тече последният срок, в който България може да се оттласне от дъното и е крайно време българската политика да бъде направлявана от достойни мъже“.
След политическите консултации със седемте партии, предстои президентът да реши кога ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме промяната“.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!