26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Грейна новата Коледна елха в Ракитово

elha rakitovo..

Ракитово. В истинска коледна приказка се превърна запалването на светлините на новата коледна елха в Ракитово вечерта на Никулден. Край красивото дърво се събраха най-нетърпеливите-децата, които рецитираха стихчета за Рождество Христово и пяха песни за вълшебната Коледа.

В празничната програма участваха децата от Вокална група“ Ракита“ към СУ“ Св. Кл. Охридски“ с ръководител Николай Балабанов, малчуганите от двете детски градини в града-„Митко Палаузов“ и „Малина Тодорова“. От името на доброволците към Младежката организация към Българския Червен кръст Айлин Дрикова поздрави присъстващите, докато момичетата от хуманитарната организация с ръководител Галя Димова стоплиха събралите се край елхата с топъл ароматен чай.

От името на Община Ракитово зам.-кметът Цанко Молов поздрави всички именици и пожела здраве, усмивки и щастие във всяко семейство. Нека във всеки дом да има топлина и Коледен дух, а на децата празниците да донесат дългоочакваните подаръци, пожела зам.-кметът Цанко Молов.

Водещ на тържественото запалване на светлините на елхата беше Мария Гергененова, секретар на Образцово народно читалище „ Будилник, 1898“ в Ракитово, а край приказната елха Коледният дух бе обзел не само най-малките жители на Ракитово, но и техните майки и бащи, баби и дядовци, които оживено коментираха, че градът им вече има най-красивата елха. Тя бе закупена по инициатива на кметската управа в Ракитово.

След обратно броене на часовете светлините на елхата грейнаха с различни цветове и малки и големи си направиха снимки за спомен.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!