27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Заповед на изпълнителния директор на Агенция по заетостта разбуни духовете в Брацигово

bracigovo obshtina

Брацигово. На 02.12.2021г. в община Брацигово е пристигнало писмо от Директор на Дирекция „Бюро по труда“ гр. Пещера, с което се администрацията в бунтовния град се уведомява, че считано от 01.01.2022г. се прекратява функционирането на административно звено – филиал Брацигово към Дирекция „Бюро по труда“ гр. Пещера, а също и че от същата дата се закрива услугата „изнесено работно място“ в село Исперихово.

Като мотив и основание е посочена заповед на изпълнителния директор на Агенция по заетостта.

Описано е също, че предоставянето на услугата „мобилно бюро по труда“ е възможно само под условие, че бъде подписано двустранно споразумение за сътрудничество, като при този вариант Бюрото по труда ще работи на територията на Община Брацигово само по една седмица месечно.

В отговор, ръководството на Община Брацигово категорично се противопоставя на подобни едностранни и немотивирани действия от страна на Агенция по заетостта. На 03.12.2021г. от Кмета на община Брацигово е изпратено писмо до Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Пловдив, Агенция по заетостта и Министерство на труда и социалната политика с подробно мотивирани възражения срещу закриването на тези услуги на територията на общината.

Според администрацията на Брацигово е недопустимо да се лишава цяла община от качествено и ежедневно предоставяне на така необходимите услуги, свързани със заетостта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!